Sep 30

Hutchison Ports BEST, més verda que mai

Hutchison Ports BEST es va unir el passar divendres 20 de setembre, a la iniciativa global GO Green. Aquesta campanya, en la que el grup Hutchison Ports participa des del seu origen i que es celebra a nivell global, ja va per la sisena edició. El projecte té com a objectiu principal conscienciar sobre la responsabilitat social i la sostenibilitat mediambiental.

En aquesta edició, els treballadors de BEST han tingut l’oportunitat de conèixer l’Espai Natural del Delta del Llobregat que està pràcticament annexa a les instal·lacions de la terminal. Durant el desenvolupament de la jornada s’han fet xerrades sobre la conscienciació ambiental, i s’ha realitzat una plantació de plantes aquàtiques als marges de la Llacuna de l’illa amb l’objectiu d’incrementar la diversitat vegetal. La finalitat de la campanya és augmentar la riquesa d’espècies vegetals a les zones humides.

Guillermo Belcastro, CEO de la companyia, comenta que BEST és una de les terminals més eficients energèticament, i que gracies a la seva semi-automatització ha aconseguit una reducció del 56.4% de les emissions de CO2 directes per TEU respecte les terminals manuals. Addicionalment, la seva aposta per fomentar la connectivitat i transport ferroviari permetria una reducció contrastada de fins al 80% de les emissions.

La campanya GO Green és una activitat conjunta on hi participen altres operadors portuaris a nivell mundial, com ara PSA, DP World, SIPG, Eurogate i el Port de Rotterdam.