Apr 15

BEST rep el CMA CGM Scandola, primer vaixell de gas natural liquat al Port de Barcelona

El dimarts 13 d’abril de 2021, la terminal Hutchison Ports BEST ha rebut el primer vaixell propulsat per gas natural liquat de la companyia CMA CGM.

Es tracta del primer vaixell portacontenidors que arriba al Port de Barcelona i que utilitza aquesta font alternativa d’energia.

El CMA CGM Scandola pertany al servei MEX 1, que uneix Àsia amb la Mediterrània. El vaixell compta amb 366 m d’eslora, 51 m de mànega i una capacitat de 14.800 TEU. Es va construir l’any passat 2020, com a resposta als nous requeriments IMO de transició energètica a la indústria marítima.

El Director General de Hutchison Ports BEST, Guillermo Belcastro, comenta: “Avui dia, el marítim és el mode de transport de mercaderies relativament més eficient i sostenible. Les navilieres ja estan realitzant grans inversions per a minimitzar l’impacte des d’un punt de vista mediambiental i, a BEST, estem alineats amb els mateixos objectius i preparats per a rebre aquest tipus de vaixells.

La terminal BEST està treballant juntament amb l’Autoritat Portuària de Barcelona en diverses iniciatives que milloraran la sostenibilitat de la terminal com el projecte Shore Power. D’aquesta manera, BEST serà la primera terminal de contenidors d’Espanya que tindrà el moll electrificat. Els vaixells atracats podran connectar-se a l’energia elèctrica mentre estan carregant i descarregant contenidors a la terminal, i així reduiran la petjada de carboni al Port de Barcelona.

Per això, i pel seu disseny operatiu basat principalment en energia elèctrica, la terminal BEST s’està posicionant com una de les terminals més sostenibles de la Mediterrània.