May 10

BEST es consolida com a Mega Terminal amb dues noves grues

El passat 7 de maig, Hutchison Ports BEST va rebre 2 noves grues pòrtic de tipus super post Panamax, que se sumen a les 11 ja operatives, juntament amb 2 noves shuttle carriers, ampliant la seva flota fins a 34.

Aquestes 2 noves grues reforcen la posició competitiva de BEST gràcies als seus 24 posicions de màniga. Són úniques al Port de Barcelona i permetran ampliar la seva capacitat per operar els grans vaixells. Les 2 noves grues, tenen una altura sota spreader de 47 m. amb la possibilitat de créixer altres 5 m. més, i això els permet treballar en vaixells amb fins a 10 altures sobre bodega.

Guillermo Belcastro, CEO de Hutchison Ports BEST afirma:

“Més enllà de ser una de les terminals més eficients del món, l’arribada d’aquestes grues potenciarà els nostres avantatges competitius, ja que BEST serà capaç d’operar 3 mega vaixells de forma simultània, incrementant a la mateixa vegada la seva flexibilitat per atendre els vaixells de menor tamany.”

Per la seva banda, Mercè Conesa, presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, ​​que va estar present en el moment de l’arribada, va concloure:

“La important inversió realitzada durant aquests anys és una autèntica demostració de la confiança que Hutchison Ports té al Port de Barcelona i del compromís mutu per seguir guanyant competitivitat i qualitat de servei per als nostres clients. Per tot això, felicito a tots els professionals de Hutchison Ports BEST i els animo a seguir treballant per fer del Port de Barcelona el hub més competitiu i sostenible del sud d’Europa i de la Mediterrània.”

Després dels corresponents treballs de posada en marxa, les grues es podran incorporar a l’operativa diària durant el mes de juny i es presentaran al sector en un acte de benvinguda que se celebrarà el proper 17 de juny.

Hutchison Ports BEST pot arribar en l’actualitat a productivitats de més de 40 moviments per hora i per grua. La combinació de les seves dimensions, equips, treballadors i el seu sistema operatiu nGen dóna com a resultat una de les productivitats més elevades del món.

Finalment, Guillermo Belcastro va afirmar:

“Actualment, les operatives del voltant de deu mil moviments, són cada vegada més freqüents a BEST, les quals poden ser completades en menys de 72 hores, minimitzant el temps d’escala en comparació amb altres ports. Això es tradueix en importants reduccions en termes de temps de trànsit, costos d’estada a port i emissions de CO2, el que suposa un gran benefici per a tota la cadena logística. ”

Addicionalment, BEST continua amb la seva aposta inicial d’incorporar equips sostenibles, aquestes dues noves grues també utilitzen com les anteriors una tecnologia de regeneració en els motors, que els permet reaprofitar l’energia generada durant l’operativa de forma més eficient. Aquest sistema de regeneració energètica més la seva operació semiautomàtica converteixen BEST en una de les terminals més eficients des del punt de vista mediambiental.