May 15

Hutchison Ports BEST lidera la sostenibilitat ambiental amb l’obtenció de segells oficials de petjada de carboni

En un compromís continu amb la sostenibilitat i la transparència, Hutchison Ports BEST anuncia l’obtenció dels segells del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) pel registre de la seva petjada de carboni corresponent als anys 2021 i 2022 i el compromís de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. Aquest assoliment reflecteix l’esforç constant i la dedicació de la terminal a reduir el seu impacte ambiental i avançar cap a un futur més verd.

Aquesta vegada celebra una fita ambiental significativa reconeguda pel MITECO: la reducció del 57% en la seva petjada de carboni de 2022 en comparació amb 2021.

Guillermo Belcastro, CEO de Hutchison Ports BEST afirma que “és una gran satisfacció que a través d’un certificat extern puguem confirmar l’impacte reduït a partir d’importants inversions i accions dutes a terme, que consoliden a BEST com a soci preferit de les cadenes de subministrament”.

La terminal del grup Hutchison Ports a Barcelona ha demostrat lideratge en la implementació de pràctiques sostenibles, incloent-hi la transició a equips de manipulació de contenidors elèctrics i l’adopció d’energies renovables. Aquestes mesures juntament amb l’optimització de processos i un sistema de gestió ambiental eficient complementen aquestes iniciatives, eliminant les emissions indirectes d’abast 2 i reduint significativament les emissions directes d’abast 1.

Aquests esforços han estat reconeguts pel MITECO, atorgant a Hutchison Ports BEST el segell que certifica la inscripció i la reducció anual de la petjada de carboni l’any 2022. Aquest reconeixement no sols valida les mesures adoptades per la terminal, sinó que també serveix com a inspiració per a altres empreses en la indústria, demostrant que la sostenibilitat i l’eficiència operativa poden anar de la mà.

Guillermo Belcastro afirma que ”la nostra determinació amb la sostenibilitat es tradueix al fet que cada contindor que passa per BEST estalvia més d’un 65% d’emissions a l’atmosfera que si ho fa per una terminal convencional”.

Hutchison Ports BEST té un pla de descarbonització per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle un 80% al 2030 i aconseguir les zero emissions netes abans del 2040.

És important recordar l’objectiu global del grup Hutchison Ports, tal com va ser aprovat per SBTi, per a aconseguir les zero emissions netes de l’abast 1, 2 i 3 en 2050.

D’aquesta manera, BEST es posiciona com a soci preferit per a aconseguir que les cadenes de subministrament siguin més sostenibles.