Història

Al Desembre de 2005 l’Autoritat Portuària de Barcelona va convocar un concurs públic per a la construcció i explotació de la nova terminal de contenidors del Moll Prat, a la zona d’ampliació del Port de Barcelona. Finalitzava així una etapa de desenvolupament del Port de Barcelona iniciada amb el seu Pla Director de l’any 1990. Amb l’objectiu de presentar-se a la licitació del concurs convocat, el Grup Hutchison Port Holdings i el Grupo Mestre van decidir presentar una oferta conjunta que unia l’experiència del grup líder en terminals de contenidors a nivell mundial, amb l’extensa experiència i tradició local en operacions portuàries dins del Port de Barcelona.

Al Maig del 2006, l’Autoritat Portuària de Barcelona va fallar adjudicant la licitació a la oferta presentada conjuntament per Hutchison Port Holdings i el Grupo Mestre. Al Novembre del mateix any 2006, es va atorgar la concessió del Moll Prat i es va iniciar la fase de desenvolupament de la terminal per part del grup inversor, que a partir del 2011 va quedar format únicament per Hutchison Port Holdings.

LA TERMINAL HA SUPOSAT UN REPTE A NIVELL TECNOLÒGIC I OPERACIONAL PER Al GRUP

La construcció i desenvolupament de la terminal ha comportat un repte a nivell tecnològic i operacional pel del Grup. Durant els anys de projecte, la combinació i la integració de l’experiència en la gestió de terminals de contenidors, amb la implementació de la més moderna tecnologia disponible, ha implicat un salt quantitatiu i qualitatiu en el disseny de terminals de contenidors, tal i com s’entenien fins al moment.

A mitjans del 2012 la nova terminal semi-automatitzada Barcelona Europe South Terminal (BEST) va començar amb les primeres proves operatives. Gracies al gran esforç, implicació i treball realitzat per l’equip humà tant de la pròpia terminal BEST com del Grup Hutchison Port Holdings, i a la col·laboració i dedicació de les diferents companyies que han participat en el desenvolupament del projecte, la terminal BEST es va poder inaugurar oficialment el 27 de Setembre de 2012.

EN POC TEMPS, BEST S’HA TRANSFORMAT EN UNA TERMINAL DE REFERÈNCIA A NIVELL MUNDIAL

Des de l’entrada en funcionament de la terminal, els resultats obtinguts han superat de manera notable les expectatives en les que es va basar el seu disseny, convertint BEST en una terminal de referencia a nivell mundial. Per aquest motiu, Hutchison Port Holdings va decidir implantar aquest sistema semi-automatitzat a altres terminals gestionades pel grup.

Tant pel bon funcionament de la terminal, com pel reconeixement que ha tingut entre els seus clients i usuaris, el Hutchison Port Holdings manté l’aposta i confiança pel seu desenvolupament, i va decidir començar una nova fase d’ampliació.

  • historia terminal imagen aerea